• 9. Mersin CNR Kitap Fuarı
  • 12-20 Ekim 2024
Kalan Süre

Haberler

Mersin Kitap Fuarı en anlamlı günde açıldı

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen "CNR 4. Mersin Kitap Fuarı" öğretmenler gününde kapılarını açtı.
 
Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Barosu Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, CNR Fuarcılık Mersin Bölge Müdürü Mustafa Başar ve çok sayıda Mersinli katıldı.
 
 
Mersin Valisi Ali İhsan Su, CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, kitap okumanın önemine vurguladı.
 
Öğretmenler Günü'nde kitap fuarının açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Su, şöyle konuştu: "Bugün medeniyetlerin sonraki nesillere intikali, yazıyla, kitapla mümkün olabilmiştir. O yüzden yaptığınız, ortaya koyduğunuz gelişmelerin öncelikle kaydı gerekiyor. Onların yeni nesillerle buluşması için işte kayıt kitaplar. Kitaplarla bunu kaydediyoruz, yeni nesillere aktarıyoruz. Bu bakımdan kitap, bizim en yakın en iyi dostumuz. Tüm gençlerimizi kitap okumaya teşvik ediyoruz. Son yıllarda da ülkemizde okuma alanında çok ciddi gelişmeler olduğunu görüyoruz. Bu fuarlar aynı zamanda kitap okuma alışkanlığının gelişmesi için de bir fırsat sunmaktadır."
 
CNR Holding Mersin Bölge Müdürü Mustafa Başar da bu tarz fuarların sadece kitap alışverişi yapılan yerler olmadığını, on binlerce okurun ve yazarın bir araya geldiği organizasyonlar olduğunu söyledi.
 
Kitap fuarının kendileri için bir anlamda sosyal sorumluluk projesi halini aldığını belirten Başar, "Çünkü kitap, kitap okumak ve okunmasına vesile olmak bizim için çok değerli. Düzenlediğimiz kitap fuarı organizasyonlarıyla Türk halkının kitap okuma alışkanlığını daha yukarı çekme çabasındayız." diye konuştu.
 
Başar, 12 bin 500 metrekare alanda düzenlenen fuarın 2 Aralık'a kadar açık kalacağını, ziyaretçi sayısının bu yıl 150 bini geçmesini beklediklerini kaydetti.