• 9. Mersin CNR Kitap Fuarı
  • 12-20 Ekim 2024
Kalan Süre

Haberler

150 bini aşkın kitap tutkunu fuara akın etti

Mersin ve bölgesinin en önemli kültür etkinliklerinden biri olan CNR Mersin Kitap Fuarı, bu yıl 5’inci kez kitapseverleri bir araya getirdi. 100’ü aşkın yayınevi ve 300’ün üzerinde markanın kitaplarını sergilediği fuarı 9 günde 150 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliği ve KOSGEB desteği ile düzenlenen 5. CNR Mersin Kitap Fuarı, bu yıl da kitapseverlerin yoğun ilgisi ile karşılandı. 23 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarı 9 günde 150 binin üzerinde kitap tutkunu ziyaret etti. 100'ün üzerinde yayınevi ve 300’ü aşkın markanın kitaplarının okuyucuyla buluştuğu fuarda, kitapseverler 300’ü aşkın imza gününün yanı sıra paneller ve söyleşilerde en çok sevdikleri yazarları yakında görme fırsatı buldular.

Ahmet Ümit ve Muazzez İlmiye Çığ okuyucularıyla buluştu

5. CNR Mersin Kitap Fuarı bu yıl dünyaca ünlü polisiye öykü ve roman yazarı Ahmet Ümit ile sümerolog, bilim insanı ve tarihçi Muazzez İlmiye Çığ’ı ağırladı. İmza gününde standını ziyaret eden kitapseverlere unutulmaz anlar yaşatan ünlü yazar Ahmet Ümit, yeni kitabı ‘Aşkımız Eski Bir Roman’ı okuyucularıyla buluşturdu. Söyleşi ve imza gününde okuyucularıyla bir araya gelen Dünyanın en önemli sümerologlarından ünlü yazar Muazzez İlmiye Çığ’a ise “Yaşam Boyu Öğretmenlik Ödülü” takdim edildi.